Je laptop, Chromebook of PC reinigen? Dat doe je zo!

Voor iets wat we bijna elke dag gebruiken, wordt het onverwacht weinig schoon gemaakt. We hebben het hier natuurlijk over je laptop, Chromebook of PC. Schoonmaken is nooit leuk, maar het kan wel extreem veel invloed hebben op de prestatie van je digitale vriend. Daarnaast kan veel stof en een gebrek aan onderhoud ervoor zorgen dat apparaten een stuk minder lang mee gaan en dat voelen we weer in onze portemonnee.

Geen zorgen, wij van RMAATJES helpen je op weg met deze gouden schoonmaak stappen! Tijd om de stof van je PC te blazen en de vette vingers van je Chromebook weg te werken.

Maak je Chromebook, laptop of PC schoon in 3 simpele stappen

Om te beginnen zetten we alle digitale apparatuur uit, halen we de oplader uit het stopcontact en verwijderen we eventuele andere kabels zoals de aansluiting van een muis of toetsenbord. In het geval van een PC en dus een los toetsenbord, starten we onze schoonmaakwerkzaamheden daar. We houden het toetsenbord ondersteboven en schudden het zachtjes heen en weer zodat de grootste vuilstukjes tussen de toetsen vandaan vallen. In het geval van een Chromebook of Laptop houd je het gehele apparaat ondersteboven en volg je dezelfde procedure. Neem vervolgens in beide gevallen een licht vochtig doekje (OPGELET, niet te nat!) en maak nu de buitenkant van je laptop, Chromebook of PC schoon.

1. Het toetsenbord

Verre weg het meeste vuile stukje van je laptop of PC. We gebruiken onze handen bij zo goed als alle activiteit in ons dagelijkse leven. Meteen daarna typen we rap verder. Onze handen lijken schoon maar kleine stukjes vuil weten zich al snel tussen de toetsen op te stapelen. We zijn ons dan ook vaak pas bewust van hoe vies ons toetsenbord daadwerkelijk is, als we het gaan schoonmaken.

De makkelijkste manier om je toetsenbord schoon te maken is met behulp van een spuitbus met perslucht. De toetsen zelf maak je schoon met een speciale toetsenbordreiniger, een microvezeldoekje met een klein beetje ontsmettingsalcohol of gewoon een vochtige doek.

2. Het Beeldscherm

Het is belangrijk dat je de juiste reinigingsspray hebt voor je beeldscherm. Middelen zoals Glassex kunnen de coating van je beeldscherm aantasten en dat is zonde. Spuit de inhoud van je reinigingsspray ook nooit rechtstreeks op je scherm, maar eerst op je doekje. Indien je geen speciale spray in huis hebt kan je ook altijd gewoon een vochtig microvezeldoekje gebruiken.

3. De Binnenkant

De laatste stap is het schoon maken van de binnenkant van je Chromebook of PC. In alle openingen zoals USB-openingen of HDMI-openingen kan stof zich opstapelen. Om de stof uit de kleinste gaatjes te verwijderen, halen we opnieuw de spuitbus met perslucht tevoorschijn. Indien je die niet bij de hand hebt dan kan je ook proberen het vuil weg te blazen. Dit is natuurlijk een stuk minder effectief en niet aan te raden.

Kies je liever het zekere voor het onzekere? Neem dan contact met ons op en plan gemakkelijk een onderhoudsafspraak in.