Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van je ICT apparatuur

Door de stijgende prijzen kiezen de scholen er steeds vaker voor om de afschrijftermijnen van het ICT apparatuur te verlengen. Met de eindgebruiker, een kind, in gedachten, is het niet vanzelfsprekend dat die afschrijftermijn ook behaald gaat worden. Goed en regelmatig ICT onderhoud zorgt ervoor dat je digitale apparatuur in topconditie blijft. Wij onderhouden jouw Chromebooks, tablets, laptops, digiborden en al je andere digitale apparatuur zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Onderhoud aan een Chromebook of laptop

Bij het veelvuldig opladen van een Chromebook of laptop kunnen de oplaadpoort(en) beschadigd raken. Het opladen via een beschadigde oplaadpoort kan de batterij, de oplader en het moederbord van het apparaat beschadigen. Er kan dan zelfs kortsluiting ontstaan. Vaak is het gevolg een Chromebook of laptop die slecht of niet oplaadt of zelfs niet meer aangaat.

Om hoge reparatiekosten te voorkomen, komen we graag bij je langs om de staat van de chromebooks of laptops te controleren en om eventuele defecten meteen te verhelpen.

Maak een afspraak

Onderhoud aan een oplader/ oplaadkar

Bij intensief of onzorgvuldig gebruik van een oplader kan het oplaadstekkertje van de oplader beschadigd raken. Het opladen via een beschadigd stekkertje kan de oplaadpoorten, de batterij en het moederbord van het apparaat beschadigen. Er kan dan zelfs kortsluiting ontstaan. Ook kan de oplader na jarenlang gebruik minder spanning afgeven, met als gevolg dat het opladen van het apparaat langer duurt dan je gewend bent.

Zitten de opladers in een oplaadkar? Dan is de kans op onzorgvuldig gebruik en beschadiging groter. Ook hangen de kabels in de oplaadkar er vaak (te) los bij. De kabels zijn te dun en blijven daarom niet goed in de kabelgootjes zitten. Helaas is hier vaak niets aan te doen. Bij dagelijks gebruik van de opladers adviseren we daarom ook een afschrijftermijn van 2 jaar.

Om hoge reparatiekosten te voorkomen, komen we graag bij je langs om de staat van de opladers te controleren en om eventueel de beschadigde opladers zo snel mogelijk te vervangen.

 

Maak een afspraak

Stekkertje van een oplader in goede staat: pinnetjes zijn zichtbaar

Beschadigd stekkertje van een oplader: pinnetjes zijn afgebroken

Duurzaamheid van een laptop

Maak je gebruik van een laptop, dan hoeft die niet persé op korte termijn vervangen te worden. Bij een laptop kun je namelijk verschillende onderdelen vervangen om de laptop weer als vanouds te laten werken. Zo kun je bijvoorbeeld meer geheugen laten installeren om de laptop sneller te maken of de batterij laten vervangen als de laptop snel leeg raakt. Een laptop heeft niet, zoals een Chromebook, een afschrijfdatum die door de AVG wetgeving wordt afgedwongen. De meeste Chromebooks krijgen van Google maar 5 jaar lang ondersteuning en updates, terwijl je een laptop, door deze goed te onderhouden, meer dan 10 jaar kan blijven gebruiken.

We komen graag bij je langs om de staat van je laptops te controleren en om je hierover te adviseren.

Maak een afspraak

Onderhoud aan het digibord

Door het dagelijks gebruik van het digibord trekken de onderdelen in het bord stof aan. In de loop der jaren raken de onderdelen bedolven onder het stof en raken de koelingangen verstopt. De warmte in het bord blijft hangen en dit kan voor storingen zorgen. Vaak hoor je ook “brommende” of “zoemende” geluiden uit het bord komen, alsof het digibord ieder moment kan opstijgen. Een digibord heeft vaak een afschrijftermijn van 5-7 jaar, maar door het bord periodiek te onderhouden, kan het bord tot wel 10+ jaar meegaan. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat een leerling niet beter gaat presteren vanwege een nieuw digibord met scherper beeld en beter geluid.

We komen graag bij je langs om het digibord volledig te reinigen, zowel van buiten als binnen.

Maak een afspraak